PHP 7.x not compatible with Artisteer


Author Message
Yoerak

Posted: 4/29/2017
Quote message 

After installing joomla 3.7 I will take php version 7.1, but after that the website gets an error front end seems below:

0 - Using $this when not in object context.

How can it be solved?
 
Laura

Posted: 6/15/2017
Quote message 

Hi,

Here is manual solution also:

1.
open template folder on the server >> html/modules.php file
2.
find the following lines:
function modChrome_artnostyle($module, &$params, &$attribs)
function modChrome_artblock($module, &$params, &$attribs)
function modChrome_artvmenu($module, &$params, &$attribs)
function modChrome_artarticle($module, &$params, &$attribs)

and remove & character, e.g.:
function modChrome_artnostyle($module, $params, $attribs)

This should help.

Thank you,
Olivia
 
Adam

Posted: 9/21/2017
Quote message 

For what it's worth:

The Artisteer "team" seems to be missing in action, BUT... it looks like they have made some coding changes regarding this issue.

On some of my older websites, I had to go into the server and make the changes that Olivia outlined above. Quick ,easy and solved the problem.

On my NEWER templates (maybe a year old-ish) I looked at the modules.php file and the "&" did not exist in those lines.

I'm really hoping that this means my future templates will automatically be PHP 7+ compatible.

Hope this helps somebody.

And THANK YOU, OLIVIA!

Adam
 
Colin

Posted: 9/4/2018
Quote message 

I have an Artisteer template that runs OK under PHP 7.0 and Joomla 3.8.12.

I've tried upgrading my server to PHP 7.1 but get the "0 - Using $this when not in object context" error message and have to drop the site back to 7.0.

The modules.php doesn't have any "&" characters in the lines mentioned.

Any other changes that might need to be made?
 
Colin

Posted: 9/6/2018
Quote message 

Found it. Error messaging showed it to be another plug-in.
 
David van Dijck

Posted: 9/7/2018
Quote message 

Hey,

Same problem here.

Colin could you say which plug-in maybe??

I removed all & characters and it doesn't work with php 7.1 or 7.2

thanks,
David
 
Jan Boers

Posted: 9/15/2018
Quote message 

Hello,

Same problem here.

Colin could you say which plug-in maybe?? koowa plugin??

I removed all & characters to and it doesn't work with php 7.2

thanks,
Jan

 
xgipper

Posted: 10/10/2018
Quote message 

"No need to learn Photoshop, CSS, HTML or other technologies
Fun and easy to use!" says the Artisteer sales blurb on their site, yet you are expected to hand-edit this code in some obscure template directory to make sites work with php7.1 (I understand previous versions of php are no longer supported).
If you're going to carry on selling it surely a fix is required.
 
xgipper

Posted: 10/11/2018
Quote message 

Having said that, the fix above posted by Laura/Olivia appears to have worked on the only site I've so far tried it on, tedious though it is.

I looked at the modules.php file from the most recent site I've done in Artisteer , probably last quarter of 2017, and that still had the $ characters so I'm not sure any Artisteer update has taken place (unlikely I would have thought), unless anyone knows different? Haven't had time to test further.